Mini Guzmánia

5.000Ft

A Guzmánia a broméliafélék családjába tartozik, hazájában, a trópusokon, fán lakó növény, mint például az Orchidea. Ékessége a levélrózsából kiemelkedő fellevelek, mely lehet – a teljesség igénye nélkül – sárga, narancssárga és piros. A fellevelektől kifelé haladva hamvas- vagy haragoszöld levelek kereteznek. A guzmánia hónapokig virágzik a lakásban és Mivel a trópusokról származik, egyenletes, 20-25 fok körüli szobahőmérsékleten kell nevelni. Ha a növény olyan helyiségbe kerül, ahol 15 fok alatti az átlaghőmérséklet, az végzetes lehet számára. Fontos az állandó, viszonylag magas páratartalom is, ezért száraz levegőjű lakásokban leveleit rendszeresen vízzel kell permetezni. Öntözése úgy történjék, hogy az öntözővizet kéthetente megosztva a levéltölcsérbe és a növény földjébe öntsük. Könnyű meggyőződni arról, hogy mikor esedékes az öntözés: amikor nem csillog a víz a levéltölcsérben, pótolni kell.

Fényigény: Nem igényel túl sok fényt, szórt fényt kedveli. Óvni kell a közvetlen napsütéstől.

Hőigény: a 20-25°C-os átlaghőmérsékleten érzi magát a legjobban. Télen se hagyjuk, hogy 18°C alá hűljön a szoba. Kerüljük a hideg huzatos klímát, mert könnyen megfázhat.

Vízigény: alacsony vízigényű, a levéltölcsérben mindig álljon egy kis víz. A növény földjét is öntözni kell, de két öntözés között várjunk, amíg a fold felszíne száraz lesz

Két öntözés között kb. két hét teljen el.

Páratartalom: páradús környezetben gyorsabban fejlődik,de a szárazabb levegőn is jól érzi magát.

Tápanyagszükséglet: csekély, csak kis koncentrációban adagoljuk a tápanyagokat.

Magassága: 15-20cm, de ha jól gondozzuk,akár 30-40 centiméter magasra is megnőhet.

Mini Guzmánia