10 virágajándékozási aranyszabály

Rózsa

Ha egy szál rózsát ajándékozunk, akkor mindenképpen hosszú szárút válasszunk. Ha egy nő rózsát kap, azt a szeretet jelének veszi. A vörös rózsa a szenvedélyes szerelmet, a rózsaszín a barátságot, míg a fehér a tisztaságot, spirituális szeretetet jelképezi.
Feleségnek, szerelmesnek a legjobb keverve fehér és vörös rózsákból álló csokrot ajándékozni, a két szín együtt ugyanis az egységet jelképezi.

Csomagolás

A papírcsomagolást minden alkalommal távolítsuk el, mielőtt átadjuk a virágunkat. Cserepes virágot nem illik ajándékozni, csak családtagoknak vagy közeli barátoknak, hacsak nem tudjuk biztosan, hogy az illető gyűjti vagy el tudja ültetni virágoskertjében.
Köszöntéshez, valamilyen alkalomra való gratulációhoz a vágott virág a legjobb választás. Ha a virágboltban kaptunk tanácsot a virághoz, azt feltétlenül adjuk tovább a megajándékozottnak.

Darabszám

Feltétlenül páratlan számú virágot ajándékozzunk, párosat csak 10 felett illik adni.Ne vigyük túlzásba a virágok mennyiségét, legtöbb egy tucat szép ajándék.
A nők általában az egyszerű és minőségi virágcsokrokat kedvelik, a túlzottan nagy és puccos virágcsokroktól akár még kínosan is érezhetik magukat.

 

Átadás

Ha vendégségbe megyünk, lehetőleg a vendég férfi adja át a virágot a vendéglátó nőnek. Átadáskor mindig mondjunk pár üdvözlő szót, hiszen a szavak nélkül átadott virág elveszti varázsát. A virágajándékozás jó módja annak, hogy az ajándékozók kifejezzék a nő iránt érzett érzéseiket és értékelésüket.

A virágot mindig bal kézzel nyújtsuk át. Amennyiben egy házaspárnak viszünk virágot, mindig a háziasszonynak adjuk át, aki vázába helyezheti.

 

Nő férfinak

Lehetőleg nő ne ajándékozzon virágot egy férfinak, maximum beteglátogatás esetén, vagy idősebb férfinak a tisztelet jeleként.
A férfiaknak soha ne ajándékozzunk kihívó, túlságosan nőies színű és alakú virágokat. Számukra válasszunk zöld, fehér, kék, sárga, esetleg bordó színű virágokat.
Férfiaknak ideális választás a napraforgó, margaréta, kék vagy fekete rózsa, kála vagy egy zöld szobanövény, mint a bambusz vagy a bonsai fa.

 

Félreérthető virágok

Vörös rózsát és vörös szegfűt csak a szerelmünknek ajándékozzunk, krizantémot és dáliát pedig lehetőleg soha ne adjunk ajándékba, hiszen az a temetők hangulatát idézik. Óvakodj a sárga szegfűtől és rózsától, mert elutasítást, féltékenységet és csalódást szimbolizál.
A tavaszi sárga színű virágok azonban csupa pozitív érzést jelképeznek, mint a melegséget, jókedvet, barátságot.

A bazsarózsa romantikus, szerelmet jelképező virág – főként a szerelem korai szakaszában szokták ajándékozni a férfiak a nőknek.

 

Körültekintés

Ha tudjuk, hogy egy nőnek mi a kedvenc virága, akkor azt ajándékozzuk neki, ne pedig egy általunk szebbnek tartott másik virágot.
Mindig vegyük figyelembe, ha családjában virágallergiás ember is van, mert ha így van, inkább egyéb ajándékkal kedveskedjünk.

 

Kártya

Manapság kevésbé szokás üdvözlőkártyát is tenni a virág mellé, de ha nem személyesen adjuk át, hanem például futárral küldjük, akkor feltétlenül tetessünk bele és írassunk rá néhány mondatot és a nevünket.

 

Virágválasztás

Mindig friss, szépen kinyílt virágokat ajándékozzunk. Ez alól kivételt képeznek a szegfűk, ezeket ugyanis még nem kinyílt, bimbó formában kell beszereznünk, így tovább tartanak és idő közben úgyis kinyílnak.
Ne vásároljunk továbbá a szirmait könnyen hullató virágot, mert azt jelenti, hogy már nem életképes.

 

Kaktusz

A kaktusz tüskéi miatt a távolságtartást és a kritikát jelképezheti.
Jobb, ha csak akkor ajándékozzuk, ha a másik fél kifejezetten gyűjti ezeket a növényeket vagy szeretne ajándékba kaktuszt kapni.

Forrás: https://www.bien.hu/otthon-kikapcsolodas/haztartasi-praktikak/10-viragajandekozasi-aranyszabaly