Milyen virágot illik adni

Virágcsokrok

Ajándék ötlet nőknek

A virág egy olyan ajándék ötlet nőknek, amelyet alkalomtól függetlenül bármikor bevethetünk. Nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de frappáns üzenetként is szolgálnak a fogadó fél számára. Aki kellőképpen jártas az etikettben, az tudja, hogy a kapcsolat típusától és az alkalomtól függően más és más virágot illik adni egy barátnak, a szerelmünknek vagy éppen egy üzleti partnernek.

A virágok jelentése

Virágot adni mindig udvarias és figyelmes gesztus de választásunk olykor többletjelentéssel bírhat. Az mindenki számára egyértelmű, hogy a vörös rózsa a szerelem jelképe, de tudtad-e például, hogy ugyanennek a virágnak fehér változata a tisztaságot, rózsaszínje a kecsességet és fiatalságot, míg a sárga rózsa egyesek szerint az örömöt, mások szerint az irigységet jelképezi? Érdekes ellentmondás él a szimbolikáját tekintve a liliomról is: néhol az ártatlanság jelképének tekintik, máshol éppen a kacér nő virágának tartják. A tulipán a nőiességet, a szegfű a szeszélyességet, az orchidea az eleganciát testesíti meg virág formájában. A krizantén a gyász virága, a kaktusz pedig nem meglepően a tüskésséget, szúrósságot jelképezi.

Melyik a megfelelő virágcsokor?

Régi hagyomány szerint a virágcsokroknak 11 szál alatt páratlan számú virágszálból kell állnia. Figyelni kell a virágszirmok méretére is: kis-szirmú virágot általában csak gyermekáldáskor szoktunk adni. Üzleti partnerek számára is kedves gesztus virágot (pl. orchidea csokrot) ajándékozni, ám nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ha annak átadását tárgyalás is követi, ne legyen erős illatú a virág, mert az elvonhatja a tárgyaló felek figyelmét. Virágcsokor helyett választhatunk még virágboxot is, amelynek előnye, hogy könnyebb szállítani és a dobozos virágok általában maguktól kiszáradnak, így emléknek is kiválóak. Cserepes virágot általában rokonoknak ajándékozunk. forrás: https://www.doctorweb.hu/2018/06/27/ajandek-otlet-noknek/